НФСБ и ВМРО подписаха споразумение за съвместно явяване на предсрочните избори в коалиция “Патриотичен фронт“, съобщи пресцентърът на НФСБ. Създава се и Обществен съвет, към който могат да се присъединят и други партии, споделящи патриотичната идея.

НФСБ бе създадена през 2011 от отцепници на националистическата партия Атака, а ВМРО бяха част от една коалиция с България без цензура на журналиста-политик Николай Бареков преди да се присъединят към Патриотичен фронт.

Основните задачи на коалицията “Патриотичен фронт“, цитирани в Политическото споразумение, са възраждане на българската икономика, борба срещу монополите, създаване на модерно образование и здравеопазване, справедлива и неподкупна съдебна система.

Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов е призовал да се загърби партийният егоизъм и интересите на България да бъдат поставени над всички.

По думите на председателя на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов алтернативата не е нито в лявото, нито в дясното, тя е единствено в българския интерес.