Топлофикация София няма да иска увеличение на цената на топлата вода и парното.

Това заяви в “Седмицата” на Дарик шефът на дружеството Стоян Цветанов.

По думите му потребителите трябва да имат право на избор на топлинен счетоводител и да могат да го сменят всяка година, без да променят уредите си.

Цветанов допълни, че дори има идея, по която не е работено много – отчетите на всички консумативи – като ток, вода и парно, да се правят от една фирма, като по този начин се пестят разходи.

„Още преди 3 години лансирах идеята за преносимостта на данните – всеки човек в края на всеки сезон да може да си смени фирмата, когато той поиска. Ако тази година се е разбрал с Топлофикация, значи, че следващите десет години трябва да работи само с нея? Или да отиде да си купи нови уреди в друга фирма – защо това трябва да е така?”, добави той.

За идеята една фирма да отчита и парното, и тока, и водата Цветанов коментира:

„Винаги има цена на ресурса – хората да обиколят, да засекат тази енергия и пр. Това е идея от десетина години. Към момента не се работи толкова активно по този въпрос, но това също е възможен вариант”.

„Засега нямаме идея да искаме увеличаване на цената. Много бих се радвал, ако цената на природния газ бъде коригирана в посока надолу”, каза още шефът на „Топлофикация” София.