“Много се надявам в скоро време да осветим пред обществото и пета група за поръчкови убийства. Не ги деля жертвите дали са знакови фигури или незнакови, но като цяло мисля, че лицето е известно пред обществото. В крайна сметка нови неща в нашата държава трудно се случват, но като цяло мисля, че няма да е изненада, че действително ще осветим пета група.”

Това обяви в четвъртък пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров без да влиза в подробности по случая. От думите му не стана ясно защо изобщо анонсира евентуалното предстоящо задържане на новите “килъри”, след като още дори не е сигурен дали това ще се случи.

Лазаров съобщи още, че вече е започнало извозването на бюлетините в страната, като това се случва с двойна охрана от полицията.

“Разпоредил съм това да се извършва от дирекция “Жандармерия” към ГД “Охранителна полиция” от точка А до точка Б, тост до крайната точка при преминаването през всяка областна дирекция на Министерството на вътрешните работи ще има паралелен ескорт от други структури, независими, с оглед да се изчистят всички съмнения”, увери главсекът.