“Вчера се зарадвах, че са задържали убийците. Това не е да са обрали някой плод-зеленчук. Това е заплаха за убийство и аз не вярвам да се арестуват хора без никакви доказателства”. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира изненадваща новина от петък, че трима мъже са задържани по обвинение за подготвян опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски. Борисов, който в неделя се завърна от САЩ, каза, че не е запознат, че в събота вечерта Софийският градски съд е освободил тримата заподозрени заради абсолютна липса на доказателства.

На въпрос на кого би бил полезен евентуален сценарий с арести за готвено убийство на Пеевски, ако такъв опит няма, Борисов каза: “Това по принцип МВР го правят – главният секретар. Нали той така правеше с “Кокаиновите крале”? Не помните ли как летяхте от Столична община до автокъщата на Орлин Алексиев? Не помните ли какви циркове разиграваха из София тези момчета? Това не е нещо ново. Точно вчера се зарадвах, че са задържали убийците. Това не е да са обрали някой плод-зеленчук. Това е заплаха за убийство и аз не вярвам да се арестуват хора без никакви доказателства”.
“От опита ми по времето на главен секретар (на МВР знам, че когато се убиват, никога не се предупреждават или не става ясно. След това трябват много години, за да се притисне някой и той да пропее, като например с “Наглите” и “Килърите” тези операции излязоха след години”, заяви Борисов.
“Винаги, когато става въпрос за банка, е много опасно за всички банки – те са като скачени съдове. Ако се разклати една банка, след това може да има много проблеми. Ако аз бях премиер, нямаше да позволя това да се случи, защото това е много опасно за банковата система. С една дума, Орешарски, Станишев и компания водят държавата към Жанвиденовото време – остана сега само да фалира и финансовата система”, коментира Бойко Борисов.