СГС заседава по делото за незаконните 350 000 бюлетини в Костинброд. Процесът се гледа по съкратената процедура. Показния до момента дадоха служители от производствения процес на печатницата “Мултипринт”.

Експедиторът Донка Борисова обясни, че не е имала отношение към намерените надтиражни бюлетини. Тя добави, че готовата продукция, за която тя е отговаряла, представлявала кочани от по 50 изрядни бюлетини. По думите й технологичният отпадък от различните процеси на производството е съхраняван в един от складовете.

Въпросното помещение,според нея, е било разхвърляно и неорганизирано и там са отнасяни кочаните, които съдържат по-малко от 50 бюлетини. Борисова обясни още, че бюлетините, показани от прокуратурата по време на зрелищна пресконференция след изборите, са били брак.

По думите й не е имало как те да бъдат изнасяни нерегламентирано от печатницата, тъй като е имало постоянно видеонаблюдение. От показанията на останалите служители от производството на фирмата стана ясно, че помещенията, в които е съхраняван технологичният брак, не са се заключвали. Беше обяснено обаче, че в цялата печатница са били разположени общо 82 камери.

Обвинение след скандала, който избухна ден преди парламентарните избори миналата година, бяха повдигнати единствено на бившия секретар на МС Росен Желязков. Предстои в някое от следващите заседания показания да даде бившият служебен премиер Марин Райков.