След като излезе информация, че Моника Станишева е била разпитвана по случая „Хохегер”, съпругата на лидера на социалистите Сергей Станишев излезе с официално опровержение.

Тя изпрати писмо до медиите, в което обясни, че „не отговарят на истината твърденията, тиражирани в последните два дни в някои медии”.

„Категорично заявявам, че до момента не съм разпитвана нито по този, нито по какъвто и да било друг повод нито от СДВР, нито от следствените органи. Моля многоуважаемите медии да направят справка във въпросните институции в потвърждение на моето изявление”, допълва тя.

„През 2013 година подадох лично сигнал до прокуратурата с искане за проверка има ли извършено от мен престъпление по казуса Хохегер с цел да изчистя името си от тиражираните по политически причини спекулации и лъжи за мен и дейността на моята компания. Към моя сигнал по-късно е присъединен и сигнал срещу мен, подаден от депутати от ПП ГЕРБ, като двата сигнала са обединени в прокурорска преписка”, казва още Моника Станишева.

„Проверката по подадения от мен сигнал, както и по сигнала на ПП Герб, е приключена от прокуратурата с отказ за образуване на досъдебно производство и със заключение, че „…в конкретния случай – предмет на настоящата преписка не са налице елементи от състава на престъплението по чл. 282 и 220 от НК”, пише още в съобщението на Станишева.