“Протестна мрежа” призова юристите, особено специалистите по наказателно право, които имат такова желание, да окажат подкрепа при подготовката на жалбата й срещу отказа на Софйската градска прокуратура СГП да разследва депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева.

“Благодарим на юристите, които ни потърсиха за да окажат доброволна експертна помощ по отказа на Софийска градска прокуратура да започне досъдебно производство по сигнала на “Протестна мрежа” в частта му с данни и факти за Делян Пеевски”, се заявяват от организацията.

“Ще се радваме на всяка друга юридическа помощ, каквато и досега сме получавали в противодействието си на модела КОЙ. Особено ценни са съвети и мнения на специалисти по наказателно право”, допълват още активистите на “Протестна мрежа”.

Те призовават доброволците да изпращат своите становища и коментари по казуса до 18 януари protestnamreja@gmail.com, като се ангажират да обобщят и оформят документите за обжалване пред Софийска апелативна прокуратура.

Преди ден СГП отказа да образува досъдебно производство срещу депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева по сигнала, който “Протестна мрежа” подаде миналия февруари до главния прокурор Сотир Цацаров. Според наблюдаващия прокурор Боряна Бецова  всички изложени в сигналите данни и обстоятелства  са били детайлно проверени и анализирани в хода на извършената проверка и не са потвърдени с други такива.