Служебният премиер проф. Георги Близнашки заяви, че подкрепя назначаването на Ваньо Танов за шеф на Агенция „Митници”. Той каза, че положението в митниците е изключително тревожно и са нужни спешни мерки, които могат да бъдат направени само от човек, който е наясно със ситуацията.

По думите му тъй като положението в агенцията е изключително тревожно, а е нямало време да се търси друга силна кандидатура освен тази на Ваньо Танов. Според премиера Танов е подходящ за шеф на Митниците, защото познава ситуацията в агенцията. Близнашки коментира, че има различни аргументи, всеки има резерви, но има ситуации, в които трябва да се действа и според него Ваньо Танов е човекът, който може да подобри ситуацията в Агенция „Митници”.

На днешното заседание бе взето решение и за смяната на петима областни управители на: Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен.

Това са областните управители, срещу които през последните месеци имаше протестни действия.

Близнашки коментира, че тяхната смяна не е само заради протестите, а защото смяната им ще доведе до по-добри резултати.

Министрите обсъдиха и изборите. 26 милиона лева ще струват предсрочните парламентарни избори. Поскъпването се дължи заради по-големия брой секции, в които ще има машинно гласуване. Повече пари ще получават и служителите, които са част от комисиите в изборните секции.

Стана ясно и че Емилия Друмева ще ръководи екипа за изборите. Близнашки заяви, че
групата, която ще отговаря за изборите, ще се събира всеки ден при него, за да вземат решения.