Вече има четвърти обвиняем по делото за няколко престъпления срещу бившия депутат от ГЕРБ със суджуците Живко Мартинов.

Днес Софийската градска прокуратура е повдигнала две обвинения на Петър Малджиев – за закана с убийство и опит за принуда.

В разгара на лятото прокуратурата съобщи за разследването срещу депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, който искал от бизнесмен тонове суджук, под предлог, че са за премиера Бойко Борисов и бил включен в списък с предприемачи, които трябва да подпомагат управляващата партия, за да нямат проблеми. След съобщаване за случая и привличането му като обвиняем за изнудване, принуда, лично укривателство и закана с убийство, Мартинов се отказа от имунитета си и напусна всички постове.

В хода на разследването срещу него, обвинения получиха шефката на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова и бившият шеф на полицията в Добрич Веселин Колев. Тя – заради това, че на 13 юли 2017 г., за да причини вреда на собственик на фирма, издала заповед за спиране на негов обект. Пострадалият бизнесмен е човекът, подал в прокуратурата сигнала срещу Живко Мартинов и е свидетел по делото срещу него. А Колев – за закани за убийство към основния свидетел по делото, искал човекът да се откаже от показанията си.

Днешният четвърти обвиняем е приятел на бившия депутат и на екс началника на полицията. От прокуратурата уточняват, че през ноември т.г. Петър Малджиев също отправил заплахи към двама свидетели по делото срещу приятелите си, а трети се опитал да принуди да оттегли показанията си. Тази „настоятелна молба“ била съпроводена със заплахи за саморазправа.

Държавното обвинение съобщава и малко биографични данни за четвъртия обвиняем. Той е собственик на два хотела в Кранево, казино в Добрич и други търговски обекти. Преди години бил шеф на “Аполо и Болкан” и бил свързан с бившите силови групировки.

Малджиев е с мярка за неотклонение „подписка“.