Издирваният за жестокото шесторно убийство в Нови Искър Росен Ангелов е открит мъртъв в изоставена постройка край село Луково. Главният секретар на МВР Младен Маринов каза на извънредна пресконференция, че по първоначални данни тялото на открития мъж е именно на Ангелов, но това ще стане окончателно ясно по-късно.

Предполага се, че 56-годишният мъж се е самоубил с пистолет. Той беше обявен за издирване преди 4 дни, след като разследващите го обявиха за основен заподозрян за жестокото убийство в Нови Искър в нощта на Нова година.

На 2 януари полицията откри разстреляни в дома им в Нови Искър Николай Юнаков, синът му Георги, дъщерята на приятелката му Кети Кюхова – Нанси, майката на Кети – Еленка, както и приятелят на Нанси – Боби. След това в околността беше открита застреляна и Кюхова. Първоначалните версии за убийства и последвало самоубийство на някои от жертвите, както и за убийство заради проблеми в бизнеса на Юнаков, бяха отхвърлени. След като обявиха, че основен заподозрян е Ангелов, от МВР казаха, че той е имал връзка с убитата Кюхова. Според разследващите Ангелов е действал сам. Той решил да убие Кюхова, след като майка ѝ узнала за връзката им и за проблемите между двамата.

Заради издирването на Ангелов в последните дни няколко района на Искърското дефиле бяха отцепени, а в търсенето се включи армията, като бяха използвани хеликоптери, дронове и термокамери.

В хода на издирването на Ангелов стана ясно, че той е неоткриваем от 2009 г., когато е осъден задочно за блудство с 12-годишно момиче в района на Искърското дефиле. Мъжът е рецидивист с присъди още за кражба и за изнасилване.