ЧЕЗ откри новата 110-киловолтова суха кабелна линия „Гешов”, която свързва подстанциите „Средец” и „Хоподрума”. Проектът  на стойност над 8 млн. лева ще повиши качеството на електрозахранването в западните райони на столицата. Изграждането на кабелната линия е част от цялостната подмяна на електроенергийната инфраструктура на града.

Според регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал новата кабелна линия „Гешов” ще направи по-устойчиво електрозахранването в столицата. “Тази връзка поставя началото на нов диагонал в електрозахранването на София и ще подобри захранването с електричество на парламента, президентството, министерства, агенции, централни институции и посолства, както и на важни здравни заведения в столицата”, каза той.

Зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов заяви, че това е важна крачка към  цялостната подмяна на електроенергийната система на града. “Приемаме наличието на електроснабдяване за даденост, но тази даденост, за да продължи да бъде такава, е необходима непрекъсната инвестиция, непрекъсната поддръжка”, коментира той.

През 2014-а година ще започне подмяната на кабел „ Захарна фабрика” в София.