Срещу Бисер Миланов-Петното започна още едно дело – за хулигански прояви. В обвинителния акт се твърди, че през януари Миланов ругал и отправил нецензурни реплики към журналисти от БТВ.

В съдебната зала Миланов заяви, че не разбира какво непристойно е извършил. И се оплака, че срещу него всеки път се прилага един и същ сценарий.

Миланов описа живота си още от училище. Разказа как още тогава имал влияние в обществото. Това била причината да го вербуват службите. Той обаче отказал да сътрудничи. Така настъпил обратът в живота му.

Задържаният в ареста и вече излежал една подобна присъда се обяви за жертва на система, която произвеждала роби.

Колкото до инцидента, разказа, че той се състоял в къща, която бил наета за Движението, чийто неформален лидер е. За пореден път заяви, че парите за наема му били дадени от Николай Бареков, на когото повярвал, че имат общи каузи. После уточни, че парите от Бареков били за Движението и за това се чувствал като гост в тази къща. Впоследствие Миланов осъзнал, че е подведен от лидера на “България без цензура” и посочи, че Бареков изричал лъжа, като отричал двамата да са се срещали.

Бисер Миланов каза, че не вярва на съда, защото е лежал в затвора невинен, срещу него има медиен натиск и му се “образуват престъпления”.