Спецакция се провежда в сградата на Корпоративна търговска банка.

В същата сграда се намират и редакциите на ТВ7 и Нюз 7.

Около 10.30 ч. в сградата на столичния бул. “Цар Борис III” са влезли служители на прокуратурата и полицията. Извършва се проверка в хода на разследването, което държавното обвинение започна по сигнал на “Протестна мрежа”. 12 служители на КТБ, сред които и членове на управителния съвет, бяха на разпит в сряда в столичното следствие.

Редовно призован за среща с прокурорите е и банкерът Цветан Василев, който обаче в момента е в чужбина, обясниха от прокуратурата.

Разследването се води срещу шефа на КТБ Цветан Василев, депутата Делян Пеевски и лидера на ББЦ Николай Бареков заради подозрения, че “действат като организирана престъпна група”.

Корпоративна търговска банка отрече в офисите й да има проверка. Това става ясно от съобщение на финансовата институция до медиите. Банката не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане, пишат от КБТ и заявяват, че очакват прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу Корпоративна търговска банка.

От ТВ7 също разпространиха съобщение, в което се казва, че в техните офиси няма обиск и работата там тече нормално и по график.

“Заявяваме, че телевизиите не са обект на подобна проверка. Работата в тях продължава в обичайния си режим. Екипите на медиите отразяват всички актуални събития”, се казва в официално съобщение на TV7.

Към момента от държавното обвинение отказват коментар по случая, но се очаква по-късно през деня да направят официално изявление.