„С напредването на кампанията, хората се разколебават да отидат до урните на 25 май”.
Това каза в „Здравей, България” по Нова телевизия социологът от Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

По думите му твърдо решилите да гласуват на евровота са около 36% от анкетираните. Повече обаче Павлов не очаква да спадат.

„С много голяма степен на вероятност, картината на 25 май няма да е по-различна от това, което прогнозираме”, твърди социологът.

Според данните на Центъра за анализи и маркетинг ГЕРБ и БСП ще получат по шест мандата в Европарламента, ДПС – три, а Реформаторският блок и „България без цензура” – по един.

„Няма драстични разлики между резултатите на Центъра и тези на „Алфа Рисърч” от края на април”, обясни в сутрешния блок на Нова Боряна Димитрова.

Тя подчерта, че се наблюдава лека преднина на ГЕРБ, но не може да се каже със сигурност, че тя ще се запази. ДПС ще получат подкрепата на по-малко от 13 на сто от избирателите, както посочват от Центъра за анализи и маркетинг, твърди Димитрова.

Тя посочи, че около 10 – 13 на сто от хората признават, че им е предлагана някаква форма за купуване на гласа им.

Няма значителни разлики в това, че Реформаторският блок, АБВ и „България без цензура” са близо до изборната бариера. При ниска избирателна активност, те ще изгубят възможността да изпратят свои хора в ЕП, прогнозира социоложката.