Дъщерната банка на КТБ – “Виктория” се източва от квесторите, назначени от БНБ да я оздравяват, алармират служители на банката с писмо до медиите, цитирано от бТВ. В сигнала им са приложени фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми.

”С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите за дейности, които трябва да се вършат от самите служители във ”Виктория”. Една от платените фактури към фирмата ”Буллойерс” ООД е на стойност 17 000 лева, които са платени само за 4 дни работа. Във фактурата е посочено, че става въпроса за труд извършван в продължение на 120 часа. Така излиза, че в денонощието консултантите са работили по 30 часа”, съобщава бТВ.

Общата сума, одобрена от квесторите и платена на фирмата, е почти 100 000 лв – платени с парите на вложители в търговската банка, пишат служителите на банката. Те допълват, че замесени в ”източването” са двама квестори, две фирми и няколко физически лица.

Румен Димитров е един от собствениците на фирма ”Буллойерс”. Той и съдружникът му са получили 100 000 от банката до този момент. Пред бТВ Димитров не обясни за какво фирмата му е взела парите.

Съдружник на Димитров е Бисер Атанасов. Според документите, с които бТВ разполага, той е взел пари от ” Виктория” освен през фирма ”Буллойерс”, и през друга своя фирма – още 108 000 лева.

Президентът на КТ ”Подкрепа” Константин Тренчев бе посочен от служителите на банката като техен гарант и говорител. Той също твърди, че сумите, които се плащат са ”фрапантни”. ”Още повече, че нали би следвало да се пести, за да не се задълбочават проблемите. В България кой колкото успее да натовари – товари колкото може”, продължи той.

Документите, с които бТВ разполага, са от служители в банката. От страх те са предпочели да запазят анонимност.