Вчера 11-месечно дете беше убито на тротоара в детската си количка в село Крушевец. По първоначална информация граничният полицай, който е карал колата, е употребил алкохол.

„Той беше видимо пиян”, категоричен беше бащата на детето Красимир пред Нова телевизия. Той заяви, че иска максималното наказание – доживотен затвор без право на замяна. „Имам информация, че той не кара за първи път пиян”, допълни още той.

„Шофьорът беше неадекватен. Отиде на другия тротоар и започна да говори по телефона”, разказаха очевидци.

На мястото на инцидента веднага пристигат колеги на граничния полицай, които са отишли и са му купили няколко кисели млека.

Хората в селото обясняват, че проблемът е в това, че няма легнали полицаи на пътя. „Кара се с висока скорост. Обясниха ми, че на такъв път не могат да се сложат легнали полицаи”, каза кметът на селото.

Спонтанно хората блокираха пътя, като искането им е да се поставят легнали полицаи.

Бащата на загиналото бебе заяви още, че кръвната проба на шофьора не е взета коректно, тъй като не е имало свидетели. „При това положение тя със сигурност ще бъде манипулирана”, смята Краси.

Той обеща, че докато не се издаде ефективна присъда, всеки ден ще блокират пътя.

Граничният полицай е задържан в полицията Созопол и днес окръжната прокуратура трябва да прецени дали да удължи мярката на 72 часа и да поиска най-строгата мярка задържане под стража.

Единствено екип на Нова успя да открие и да разговаря със съпругата и роднини на задържания граничен полицай Костадин Стоянов. Разбрахме, че той е в системата на МВР от около 5 години.