„Българската прокуратура проучва данните, които ние изнесохме, тъй като по българския закон документното престъпление е с давност 10 години и за да се стигне до получаването на тези помощи за безработица, Иван Данов е подписвал декларации, че е безработен във Франция, живее там и си търси работа”.

Това коментира в „Здравей, България” по Нова телевизия журналистът Атанас Чобанов.

По думите му, докато е получавал социални помощи в чужбина, министърът е живял тук и е работил по няколко архитектурни проекта, както и е преподавал в университета по архитектура.

Чобанов е бил разпитан от полицията във връзка с историята с министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов, за който се появи информация, че докато е работил у нас е заблуждавал френските власти, че е безработен и е получавал социални помощи в продължение на 8-9 месеца.

По думите на министъра, той не е знаел, че получава социални помощи. Журналистът Атанас Чобанов обаче съобщи, че Данов е пътувал до Франция и е подписвал документи, с които е удостоверявал, че е безработен.

„Това е една нагла лъжа, той е подписвал документи”, каза Чобанов.

„Има документно престъпление, но давността във Франция е 5 години и то е изтекло”, съобщи още журналистът. По думите му френските власти могат да поискат парите да бъдат върнати.