През изминалите години държавата се бе превърнала в непредсказуем фактор, като една от най-тежките грешки на предишното правителство е спиране на плащанията на държавата към бизнеса. Това фалира много предприятия. Успяхме да прекратим тази практика и 2014 г. започва на чисто, с разплатено ДДС.

Това каза председателят на БСП Сергей Станишев на среща с представители на бизнеса от Гоце Делчев. На срещата-разговор той заяви, че приоритет в работата е нормализирането на бизнес климата, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В хода на дискусията стана ясно, че стартирането и развитието на бизнес все още се затруднява от различни бюрократични пречки. В тази връзка Станишев заяви, че вече са намалени или отменени лицензионни и регистрационни режими. Той допълни, че се подготвя облекчаване на още режими.

Лидерът на социалистите обаче подчерта, че това няма да важи по отношение на социалните ангажименти на бизнеса. Той обяви, че до края на месеца ще бъде представен и първи вариант на плана за реиндустриализация, който да бъде обсъден. Председателят на БСП заяви, че в момента се работи Българската банка за развитие да получи допълнителни инструменти, за да бъде достатъчно ефективна.