Все още няма правителство, но недоволството вече е налице. Пред парламента тази вечер се събраха протестиращи, които не искат Вежди Рашидов да стане министър на културата, предаде Нова телевизия. Неговото име е спрягано именно за този пост.

Мотивите на хората са закриването на регионални оркестри и театри, както и огромната сума пари, отпусната от бюджета на Министерството на културата за проекта „Български Лувър”.

Вежди Рашидов обаче не е единственото име, което разгневи хората. Още няколко кандидати за министри успяха да събудят недоволството срещу все още несформирания кабинет „Борисов”. Едни заради стара слава, други заради липса на слава.

Това, че Божидар Лукарски ще е министър се говореше отдавна, но че юристът по образование ще оглави икономиката изненада и най-просветените в тайните на преговорите. Журналисти го подложиха на своеобразен изпит по икономика.

Вторият нежелан се оказа финансовата гордост на ГЕРБ Владислав Горанов, бивш заместник-министър в кабинета „Борисов”. Името му фигурира за втори път в списък с министри. Първият беше, когато Борисов върна мандата след оставката си, но представи алтернативен кабинет на президента. Една снимка отпреди четири години обаче днес разклати стола на финансиста, а в основата на съмнението отново се оказа кафето. Този път с Делян Пеевски.

Владислав Горанов беше част и от 42-то Народно събрание. Изненадващо обаче го напусна. Пожела да се развива в сферата си, а и защото депутатската заплата не му стигала.