Осмата годишна среща на бизнеса с правителството ще се проведе с участието само на един министър, но и на двама президенти – българския Росен Плевнелиев и естонския Тоомас Хендрик Илвес.

Срещата по традиция се организира от “Капитал” и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, като обикновено в срещите досега са участвали почти всички министри с икономически ресори. Самият Росен Плевнелиев е участвал в предишни срещи и в качеството си на регионален министър от кабинета “Борисов”.

Този път обаче правителството ще бъде представено единствено от вицепремиера Даниела Бобева. Според предварителната програма на организаторите осмата годишна среща на бизнеса с правителството ще бъде посветена на темата “Как България да тръгне в правилната посока”.

Форумът се провежда само няколко дни, след като три от най-големите работодателски организации у нас обвиниха КРИБ, че не е поканило техни членове на официалното посещение на президента в Китай.

Тогава пред Дарик изпълнителният директор на БСК Божидар Данев заяви, че има тенденция от предишното правителство насам на официалните бизнес делегации, организирани от КРИБ, да не се канят представители на други работодателски структури.

От конфедерацията отговориха, че делегацията към това толкова важно държавно посещение е организирана само за седмица и близо половината от представителите на бизнеса не са били членове на КРИБ.