Правителството ще предложи на президента на България да издаде укази за назначаване на извънредни и пълномощни посланици на страната ни.

Предложението предвижда ръководителят на дипломатическото ни представителство в Индонезия Сергей Мичев да бъде назначен също за извънреден и пълномощен посланик на България в Република Сингапур, Малайзия, Бруней Даруссалам и Демократична република Източен Тимор със седалище в Джакарта.

Посланикът ни в Индия Петко Дойков се предвижда да бъде посланик и за Народна република Бангладеш, Федерална демократична република Непал, Демократична социалистическа република Шри Ланка и Република Малдиви със седалище в Делхи.

Посланик Емилия Стефанова-Велева, която ръководи дипломатическото ни представителство в Австралия, ще бъде посланик и за Нова Зеландия със седалище в Канбера. Благовест Сендов ще бъде освободен като посланик във Филипините със седалище в Токио.

Наш представител в тази страна, както и в Република Съюз Мианмар, Кралство Камбоджа и Лаоската народнодемократична република ще бъде посланикът ни във Виетнам Евгени Стойчев.