Засилени мерки за сигурност в последната седмица до Великден. Полицията вади всички камери и радари по пътищата, съобщава бТВ. На караулката на Владая в столицата трафикът е интензивен – от полицията очакват след няколко дни да е задръстено и да има колони на излизане от София. Натоварено ще е движението по магистрала „Струма”, по целия път за Гърция.

Интензивен ще е и трафикът към Черноморието, както и на граничните пунктове Кулата, Капитан Андреево и Калотина. За да няма колони от автомобили, ще се забрани движението на камиони още в късния следобед в четвъртък, а забраната ще е валидна до 21.00 ч.

Най-стриктно ще се следи за шофиране с превишена скорост заради серията катастрофи от последните дни. Черната статистика на КАТ сочи, че само за първите три месеца на 2014 г. жертвите на пътя са с 30 повече от миналата година.

Всяко пътуване е изпитание, а преди тръгване автомобилът трябва да е изряден. От КАТ предупреждават, че за Великден ще извадят всички камери и радари на пътя. И макар че електронните честитки отпаднаха, се канят да пишат актове.

„Планирали сме ежедневни полицейски акции по линия контрол за алкохол и правоспособност, както и по линия на спазване скоростните режими, така че водачите следва да знаят, че това са сериозни неща, които трябва да спазват при движението си”, обяснява Валери Митов, началник-отдел „Пътен контрол” в Пътна полиция.

На пътя за границата с Гърция нарушенията са много. От КАТ предупреждават, че в четвъртък – на тръгване и в понеделник вечер – на прибиране, може да има забавено движение и колони от автомобили по пътищата. Затова изрично предупреждават шофьорите да не се изнервят, да карат спокойно и да не изпреварват рисково, за да нямат проблеми или глоби около Великден.