Избори след изборите не са решение, заяви президентът Росен Плевнелиев в отговор на въпрос след като заедно с президента Петър Стоянов обявиха началото на инициативата “25 години свободна България”.

“Не можем да кажем на българския народ “Вие не гласувахте правилно, хайде сега на поправителен”. Не народът е на поправителен, политиците са на поправителен, дано те да се справят и да се отнесат отговорно към това, което народът казва”, посочи президентът.

“Българският народ излезе и гласува на изборите в неделя. Сега от политиците се очаква да чуят ясно посланията на хората за какво гласуваха те, да намерят механизмите, да бъдат достатъчно смели и разумни, за да чуят народа и да отговорят на неговото очакване, че трябва да се работи здраво”, каза Плевнелиев.

По думите му необходимо е смирение, ясен ангажимент и много работа. Държавният глава отново посочи, че ще се отнесе много сериозно към конституционните си ангажименти, ще бъде двигател и ще бъде денонощно на разположение, за да може да се мине бързо през конституционния процес, който ни очаква слез изборите.