Проблеми с кворума попречиха на Народното събрание да приеме всички текстове от закона за МВР. По план депутатите трябваше да работят в петък до окончателното им гласуване, но заседанието бе прекратено малко след 14:00 ч.

Парламентът трети ден се опита да приключи с новия закон за силовото министерство, като вчера на три пъти удължи своето работно време, за да успее да приеме закона, който е очакван отдавна от служителите на МВР.

Депутатите работиха до 22:00 ч. снощи, като успяха да приемат основния текст на закона възлизащ на 269 члена. За днес останаха още около 70 члена допълнителни и заключителни разпоредби, чието разглеждане се забави с над три часа заради дебатите около искането за оставка на Мая Манолова.

Вчера народните представители решиха, че от 14 до 23 май няма да има повече пленарни заседания заради предстоящите избори за Европейски парламент.

По-късно днес обаче от ГЕРБ се очаква да внесат вот на недоверие в правителството заради енергетиката.

Това означава, че в седемдневен срок трябва да се проведе заседание за гласуването му. На предстоящото извънредно заседание вероятно ще бъде приет докрай и Законът за МВР.