„Това, което ни беше предложено като програмна декларация, се разминава много сериозно с обсъдените в три последователни етапа на преговори, основно с ГЕРБ, точки и приоритети, около които бяхме постигнали съгласие”.Това заяви за „Здравей, България” по Нова телевизия съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод отказът им да подкрепят кабинет във вида, който беше обявен във вторник следобед.

По последна информация парламентарната група снощи около 22 часа е решила, че не е съгласна с декларацията за управлението на бъдещия кабинет.

Запитан дали оттеглянето на подкрепата на Патриотичния фронт е неочакват обрат, Валери Симеонов отвърна: „Не става въпрос за неочакван обрат. Единственото, към което сме се стремили до момента, е съгласуването на една обща програма за национално спасение или стабилно управление”.

Основните разминавания според него: „Нито дума не виждаме за нов Избирателен закон, който сме поставяли като категорична основа за покрепа на каквото и да било правителство”.

Втората точка, заради която негодуват от Патриотичния фронт е, че никъде не се споменава за одит в енергетиката.