Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе предложение за промени в Закона за сигурността, обяви заместник-председателя на партията Цветан Цветанов.

„Ще внесем законодателни промени, които да бъдат свързани с промените в Държавната агенция за национална сигурност и МВР. Накратко, това е връщане на старата структура, която беше закрита преди 6 месеца от днешните управляващи. Всички ние сме свидетели на начина, по който бяха реализирани тези законодателни промени, които предизвикаха и спонтанната обществена реакция на българските граждани. Вече в продължение на над 220 дни протестиращите назовават едно-единствено име и питат кой и как го предложи”, добави Цветанов.

Цветанов уточни, че ПГ на ГЕРБ ще внесе мотиви за законодателни промени в сектор „Сигурност”, свързани с дублиращите функции на МВР и ДАНС, връщане на главна дирекция Борба с организираната престъпност в структурите на МВР.

„Също така предложенията за председател на ДАНС – законовите изисквания да бъдат 12 години професионален стаж, а не в хипотезата, която бе разгърната в пленарна зала и стигането до предложението на Делян Пеевски”, добави още бившият вътрешен министър.