„За първи път задкулисието загуби битката с гражданското общество, заяви пред Нова телевизия бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

„За първи път задкулисието загуби битката с гражданското общество и пирамидата на властта, която изградиха след последните избори със сценариите от Костинброд, с първия закон, обединил ДАНС и ГДБОП и по този начин да внедрят офицери от Държавна сигурност на ключова позиция като премиер на правителство. За първи път задкулисието чрез службите, влязоха и поеха властта. Държавна сигурност за първи път от 25 години загуби битката с гражданското общество и това правителство вече е история”, каза той.

„Територията на България за първи път привлича вниманието на западните сили като важна логистика – нещо, което не се е случвало за последните 25 години и затова тук се внедриха различни групировки, финансово-олигархични кръгове на прехода, които създадоха „най-лошата” демокрация. Тя доведе държавата и хората дотам да нямат доверие в държавността и политиците”, категоричен бе Осман Октай.