45 са новите зам.-министри, които трябва да влязат в Министерски съвет днес, за да получат назначенията си от служебния премиер проф. Георги Близнашки.
Повечето членове на правителството обявиха, че ще имат по трима заместници, съобщава „Труд“.

Служебният военен министър Велизар Шаламанов каза, че му трябват двама заместници. За двама в екипа си говори и вътрешният министър Йордан Бакалов.
Част от министрите вече са предложили свои заместници, но имената им ще бъдат обявени накуп.

Както беше и със съставянето на служебното правителство, така и с част от зам.-министрите се преговаряше до вчера вечерта.

Очаква се премиерът Близнашки да представи до дни с кратки биографии и своите съветници, когато е готов с назначаването на политическия си кабинет. Вчера той обяви, че бившият член на КС проф. Емилия Друмева ще е част от екипа му.

Вицепремиерът по икономическите въпроси Екатерина Захариева ще работи със седем души политически кабинет вместо с 11, с колкото разполагаше предшественичката й Даниела Бобева.

Социалният вицепремиер Йордан Христосков ще има политически кабинет от 5-има души, вицепремиерът с ресор правосъдие и вътрешен ред – Христо Иванов ще работи с четирима вместо 10-те бройки в кабинета на Цветлин Йовчев. Вицепремиерът по еврофондовете Илияна Цанова ще има 6-членен политически кабинет. С промените в устройствения си правилник служебното правителство е отменило задължението на заседанията на правителството да присъства областният управител на София.