Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов може да се сдобие и с още едно дело – за набеждаване, съобщава „Преса”. Делото ще бъде заведено от МВР.

Цветанов заяви пред бТВ днес сутринта, че справката на вътрешното министерство за срещите между него като министър и депутата от ДПС Делян Пеевски е фалшифицирана чрез дописване на неверни данни във ведомствените дневници.

През февруари Пеевски разпространи информация от официална справка на МВР, според която двамата са се срещали по време на мандата на ГЕРБ 40 пъти в кабинета на вътрешния министър. Дотогава пък Цветанов твърдеше, че се е виждал с Пеевски не повече от 7 пъти в този период.

„Има тотално несъответствие в справките и поне над 60% от данните за срещите ни са неверни”, обяви Цветанов. Запитан дали това означава, че в МВР се фалшифицират документи, той заяви, че това е станало практика.

„Г-н Цветанов обвини министерството в документно престъпление. Ако наистина той смята така, нека сезира прокуратурата и да представи пред нея своите доказателства”, коментира обвиненията Тодор Пройчев, медиен съветник на министър Цветлин Йовчев.

Според запознати, ако Цветанов сезира прокуратурата, ще му бъде заведено дело за набеждаване. А ако не направи това, ще се обзаведе с дело за клевета.