Няма водеща версия за изчезването на Петко Сертов. Това съобщиха на брифинг в СДВР директорът на полицията Младен Маринов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и заместникът му Георги Костов.

Установено е категорично, че бившият шеф на ДАНС е в неизвестност от 15.30 ч. в петък, когато колата му е засечена в центъра на столицата. Той е изтеглил сума пари, която разследващите не конкретизираха. Става въпрос за няколко хиляди лева.

От полицията призоваваха всички граждани, които имат информация за лека кола „Опел Астра”, сив металик, с регистрационен номер СА2987РМ да подадат сигнал към разследващите.

Към момента няма данни Сертов да е страдал от някакво сериозно заболяване, да е дължал пари или да е рекетиран. Няма никакви сигнали за оказано насилие върху него, бяха категорични от МВР. Версиите към момента са противоречиви.

Сред основните съмнения са, че 58- годишният мъж може да е аварирал с автомобила си някъде в страната. В тази връзка главният секретар заяви, че има намерение да разпореди определени райони от южна България да бъдат проверени с хеликоптер. До момента обаче метеорологичните условия не позволяват това да се случи.

Разследващите не изключват версията Сертов да е в неизвестност и по собствено желание. Според разкази на негови близки той е имал навика да се усамотява сред природата, когато се чувствал напрегнат.

От друга страна Сертов беше обявен за издирване и в Интерпол, въпреки че до момента не е регистрирано преминаването му през граница и не е взел паспорта си.