Кравар от Кърджалийско – най-големият жалбоподател в държавата

Кравар от кърджалийското село Петлино вероятно е най-големият жалбоподател в държавата. Той непрекъснато праща сигнали и жалби до всички възможни институции, обжалва актове и дори се представлява сам пред съда, съобщава Нова телевизия.

Според Айдън Юсеин всеки трябва да търси правата си. Основното, за което се бори, е да му бъде дадена земя, където да отглежда животните си.

От няколко месеца насам Айдън Юсеин отглежда своите крави, без да има къде да ги прибере. Затова и те доста често се разхождат между къщите и пречат на останалите хора, а Айдън настоява да му бъде дадена земя, където да построи обор.

Познат е на всички институции в региона. Не ползва адвокат, а някои от делата ги печели благодарение на пропуските на ведомства - като сгрешена дата в документите например.

Доскоро краварят е ползвал общинска земя, но тя била продадена на друг. Обвинява общината, че я е изгубил. И точно когато щял да вземе друг имот на търг, съседите му се оплакали, че кравите цапат близките чешми.

Айдън вече е обжалвал в съда и това. Правил го е десетки пъти, най-вече за актове на полицията срещу него. И дори е печелил делата, въпреки че не е ползвал услугите на адвокат.

Жалбите на Айдън Юсеин не спират. Само в полицията през последните години те вече са над 100.