Всички искания на синдикатите са свързани с работещите хора, каза в „Кой говори” по Дарик лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Най-важното сред тях е замразяването на пенсионната възраст до 2021 г.

„Отдавна настояваме за въвеждане на необлагаем минимум в плоския данък, които касае всички работещи българи. Всичките ни искания са свързани с гласа на работещия българин, който беше затулен. Второто искане, което в момента никой не съобразява, е замразяване на пенсионната възраст и стажа както беше договорено през 2010 г., за следващите 7 години. Не за една година, както предлага в момента правителството, и не само за трета категория, а за всички категорийни работници – и миньори, металурзи, тези, които работят в много тежки производства. Това е много радикално искане, но аз мисля, че има своите основания”, заяви той.

„14 години от началото на пенсионната  реформа – от 2000 г., няколко поколения, едни и същи, изнасят на гърба си цялата пенсионна реформа и те все не могат да стигнат до момента, в които да се пенсионират. Време е на тези поколения да им позволим да стигнат до пенсия. Ние, по-младите които идваме след тях, да носим неминуемата тежест на пенсионната реформа и допълнителните несгоди, които ни чакат”, каза още Димитров.