На 24 ноември един от водещите холандски университети, RADBOUD UNIVERSITY ще проведе информационна среща за практикуващи юристи и студенти по право от България. По време на срещата ще бъде представена възможността за получаване на магистратура по „Европейско право” в рамките на една академична година. Срещата ще се проведе от 18.30ч. в столичния хотел „Кемпински” и се организира съвместно с агенция „Скай Лайнс” – официален представител на университета за България.

Предварителна регистрация за информационната среща ТУК

За Програмата

Програмата по Европейско право е предназначена предимно за студенти, които желаят да развият познания за правото на Европейския съюз и възнамеряват да упражняват юридическа дейност със силно международно участие. Тази магистратура предлага цялостно обучение по европейско право, включително конкурентно право, имиграционно право, международни отношения, съдебна защита, човешки права и международното публично право. След завършване на задължителните курсове, студентите имат възможност да специализират в една от следните три области: Европейско право; Човешки права и Миграция, Европейско бизнес право, Материално право. Студентите получават солидна основа за международна правна кариера.

За Университета

Radboud University е основан през 1923 год. и е разположен в най-стария град в Холандия – Неймехен. Radboud University се ранкира изключително добре в класациите на престижното издателство Elsevier в Холандия, като 10 от магистратурите, които предлага са класирани от студентите в списъка с най-добри програми в страната. Институцията е най-големия реципиент на ЕС субсидии за научни изследвания в Холандия и се гордее с факта, че четири от министър председателите на страната са бивши възпитаници на учебното заведение. Сред преподавателския колектив е професор Андрей Гейм, който през 2010 год. стана лауреат на Нобеловата награда за физика за откриването на графена.

Университетът има девет факултета и в него се обучават приблизително 18 500 студента в 40 бакалавърски и 67 магистърски програми. Силата на Radboud е в индивидуалния подход и обучението е насочено към студенти, активно участващи в академичната общност.Студентите се обучават да мислят критично, с оглед да заемат отговорни постове в обществото. Radboud University не възприема студентите като „образователни потребители”, а като личности, които заемат активна роля и отговорност, както за академичното си образование, така и за личностното си развитие.

Изисквания за прием

Кандидатите, желаещи да запишат магистърска степен по Европейско право в Radboud University трябва да предоставят диплома за завършена бакалавърска степен и сертификат за владеене на английски език (TOEFL iBT 80 / IELTS 6.0 / CAE/CPE C или по-висока). Крайният срок за кандидатстване е 1 декември 2014г. за старт през февруари 2015г. и 1 май 2015г. за прием от септември 2015г. Настаняването е гарантирано за всички, които кандидатстват в рамките на крайния срок.

Такси за обучение

Пълният размер на цената за едногодишна магистратура по Европейско право е EUR 1981.

Допълнителна информация

Консултантска агенция „Скай Лайнс” тел. 02 987 9958, www.skylines-bg.com

….

*платено съобщение