„За първи път чувам, че има сигнали срещу мен от Делян Пеевски. Досега знаех, че те са подавани от г-н Бареков. Фиксацията на Пеевски върху мен е откакто излезе първата статия за него и Цветан Василев в „Капитал”. Това е от 16 април 2010 г. От тогава за мен са изписани хиляди глупости и лъжи в техните медии”, коментира в „Здравей, България” по Нова телевизия бизнесменът Иво Прокопиев.

“Аз нямам конфликт нито с Пеевски, нито с Василев. Не познавам Делян Пеевски, не съм го виждал никога и не искам и да го виждам. В този смисъл това не е личен конфликт, а принципен”, допълни Прокопиев.

“Ние устойчиво показваме, че сливането на медии и съдебна власт е едно уродливо формирование, което клати цялата държава, защото е хванало в едни и същи ръце институции, които са призвани да се контролират взаимно”, коментира още бизнесменът.

“Една такава пирамида започва да се срива от собствената си тежест, когато основата й спре да расте. България в един момент се оказа много малко място, за да може това огромно животно да се храни с ресурсите й”, каза още Иво Прокопиев.

“И Пеевски, и Василев не разбраха, че с разрушаването на институциите в България, те всъщност режат клона, на който стоят. Ако институциите са по този начин подчинени на политическата корупция, всъщност у нас няма нормална бизнес среда и всичките активи, които са изкупили, не им вършат никаква работа, защото няма на кого да ги продадат”, на мнение е бизнесменът.