Информация за смъртна заплаха, отправена от Делян Пеевски към Цветан Василев, се появи в публикация на австрийския вестник „Дер Щандарт”. Това се случва десет дни след като прокуратурата оповести, че работи по същия сюжет, но в ролята на застрашения е доскорошният бизнес партньор на Василев Делян Пеевски.

В статията се уточнява, че на 17 юни банкерът, който бил във Виена по това време, получил заплаха за убийство под формата на SMS: „Давам ти последен шанс. Знам къде си. Не ме карай да правя глупави неща. Ще те намеря”.

Самият Цветан Василев, който не за първи път прави изявления пред австрийския вестник, обяснил, че заплахата идвала от Пеевски.

Според изданието дори Австрийската криминална служба се е включила в ескалиращата борба между двамата големи български бизнесмени.

В публикацията пише, че разследващите са се обърнали към българската прокуратура с молба да издаде заповед за задържане на Пеевски. От държавното обвинение и вътрешното министерство обясниха за Дарик, че до момента подобно искане от страна на австрийската полиция не е постъпвало.

Делян Пеевски твърди, че Василев също е организирал срещу него опит за убийство. Трима заподозрени за атентата бяха задържани, но след това пуснати без мярка за неотклонение.