С големи амбиции на предсрочните парламентарни избори ГЕРБ ще се бори за повече от 121 депутати. Това стана ясно от думите на председателя на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов, който регистрира формацията в ЦИК.

Бившият силов министър изрази пълна увереност, че ГЕРБ за пореден път ще победи столетницата и това ще е първа загуба за новия лидер на БСП Михаил Миков. Той пожела късмет на всички партии, които ще се явят на изборите и поздрави младите гербери, които вече седмица стоят на пост пред комисията за да пазят първото място при регистрациите.

„Искаме да пожелаем успех на служебното правителство и да си изпълни основният ангажимент – честни и прозрачни парламентарни избори и за нас е изключително важно да ограничим тази практика, която беше показана много агресивно на европейски вот с купуването на гласове”, заяви Цветанов.

От 2007 година ГЕРБ по традиция се регистрира първа и получава най-висок резултат, заяви бившият силов министър и добави, че тези избори са различни от всички останали. Той беше категоричен, че амбициите този път са не само победа, но и голяма разлика и над 121 депутати.

„Тези избори са малко по-различни от всички останали, защото 2009 г., когато участвахме за първи път в парламентарните избори, ние се борехме за управление, днес вече нашите амбиции са много по-големи. Ние се борим за първи резултат, но с голяма разлика и с депутати над 121. Разбира се, ние пожелаваме успех на всички партии, които ще участват на тези избори и нека всяка една от партиите да участва с позитивни послания, с градивни политики и с реалистични послания, които да бъдат реалистични за изпълнение”, допълни Цветанов.