За 12 декември ВКС насрочи делото срещу подсъдимите Петър Стоянов, Васил Костов, Янко Попов, Георги Вълев, Райко Стойнев и Петър Атмаджов, известно като делото „Килърите”, съобщиха от съда.

Стоянов, Костов и Вълев получиха доживотни присъди от Варненския апелативен съд за убийството на Румен Рачев и Петър Лупов. Янко Попов бе осъден на 15 години “лишаване от свобода” като помагач, както и Райко Попов – на 7 години, Петър Атмаджов – на 3 години за побой.

Делото е образувано по протест на прокуратурата и по жалби на подсъдимите, с които се иска връщане на делото за ново разглеждане на Варненския апелативен съд.

На 27 февруари 2014 г. Петър Стоянов, известен като Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев от групата за поръчкови убийства, известна като „Килърите”, получиха доживотни присъди от Варненския апелативен съд.

Преди присъдата на тримата беше доживотен затвор без право на замяна. Варненският съд обаче на 27 февруари ги осъди на доживотен затвор.

„Килърите” са изправени пред съда за три поръчкови убийства – на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, за нанасяне на телесни повреди на две лица, за два палежа и един взрив.

Процесът срещу „Килърите” започна на 12 ноември 2013 г.