БСП поема отговорност да направи законодателни промени, за подпомагане на хората с едно жилище, които не могат да плащат ипотечните си кредити. Това заяви в Пловдив министърът на икономиката Драгомир Стойнев, който беше в града за откриването на Международния технически панаир.

„Уверявам ви, че ще има конкретни действия за подпомагане на тези хора, като тук отговорност трябва да поемат и банките”, допълни той.

По думите му политиката на диалог, която той налага ще доведе до краен резултат, от който всички да бъдат доволни и да не се стига до ситуация, в която хора да остават на улицата.

Министърът коментира, че в момента е политически вредно да се говори за АЕЦ „Белене” и е по-важно да се спечели арбитражът.

Повече от 1030 фирми от 41 държави се представят на Международния технически панаир в Пловдив. Тази година в изложението, което ще продължи до 5 октомври, се включват 100 нови фирми, 50 от които се завръщат сред кратко прекъсване, а традиционните участници са увеличили площите, които наемат за своите експозиции. Очакват около 45 000 гости от страната и чужбина.

Палатите ще бъдат отворени от 9 до 18 часа, а на 5 октомври – до 14 часа.