Председател на парламентарната група на ГЕРБ ще бъде Бойко Борисов, а Цветан Цветанов и Красимир Велчев са нейни заместник-председатели. Това се казва в решение на общо събрание на депутатите от ГЕРБ, прочетено от новоизбрания председател на НС Цецка Цачева.

Председател на ПГ на „БСП – лява България” е Михаил Миков, негови заместници са Ангел Найденов, Атанас Мерджанов и Корнелия Нинова.

ПГ на ДПС ще бъде с председател Лютви Местан и трима зам.-председатели.

Двама съпредседатели е решено да има ПГ на Реформаторския блок – Меглена Кунева и Радан Кънев, които на свой ред ще има и четирима заместник-председатели, сред тях Корман Исмаилов и Николай Ненчев.

Валери Симеонов ще е председател на ПГ на Патриотичния фронт. Тя ще има трима зам.-председатели.

Председател на парламентарната група на „Атака” ще бъде Волен Сидеров, а Станислав Станилов и Десислав Чуколов ще бъдат негови заместници.

ПГ Български демократичен център, която е от обединението на ББЦ, ще бъде с председател Светлин Танчев.

Председател на ПГ на АБВ ще бъде Ивайло Калфин.

Следващото пленарно заседание на 43-то Народно събрание ще бъде в сряда, 29 октомври, от 9.00 ч. Дневният ред ще бъде приет от председателския съвет по правилата на действащия правилник за работа на НС. Официалното заседание днес завърши с обща снимка на депутатите пред южния вход на парламента и с чаша шампанско.