Депутатите започнаха работа отново с известни затруднения. При първия опит да бъде открито пленарното заседание петима депутати не стигнаха, за да се попълни бройката от минимум 121 народни представители в зала. След близо 30 минутна почивка обаче се събра необходимият брой депутати в зала.

По време на почивката обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново изказа коментара си за вътрешнополитическата обстановка в страната.

„Този парламент трябва да си замине още днес, той и днес не работи. Ако не се оттеглят от управлението, всички българи трябва да знаят, че сегашните управляващи са предизвикали националната катастрофа”, заяви той.

Борисов заяви, че няма да присъства на консултации между каквито и да било партии и да говорим за „национално спасение:

„Всеки трябва да си понесе пасива за тези няколко месеца още, през които ще останат в управление”.

Борисов призова още веднъж за незабавни предсрочни избори:

„И тук е вратата, която отварям към всички, колкото и да не ми е приятно да го кажа – включително към БСП. Начина, по който ни подредят избирателите – ако съм втори или трети – сядам, както ме е подредил народът, и подкрепям тези, които са победили. Не може първата партия да не участва в управлението – зад нея стоят най-много избиратели, това е демокрацията. Другото не е честно”.