Предсрочни избори ще има наесен поради една причина – не че ГЕРБ ще ги предизвика. Ще дойдат, когато ще дойде времето да се прави новият бюджет. Такава прогноза направи в интервю за bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му приходните агенции не събират данъци, нито митниците работят както трябва и няма откъде да дойдат парите в бюджета: “В същото време трябва да се плащат в железниците огромни пари, за мотрисите, “Сименс”-ите, още 300 милиона не са платени, падежите 2015 година по-големите кредити”.

“Тези сладури наесен ще искат някой да им обере негативите”, допълни Борисов. Според него предсрочните избори зависят само от ДПС, защото “Атака” нямат интерес от тях, поради фактът, че няма да влязат в следващия парламент.

Прогнозата на лидера на ГЕРБ е, че кабинетът ще се откаже да управлява “след като доокрадат бюджета”, което щяло да стане след ноември. “Помнете ми думата – тогава всички политолози, коментатори ще започнат да говорят, че ГЕРБ, ако са социално отговорни, трябва да влязат в коалиция”, каза Борисов. Тогава, според него, БСП ще искат да вкарат ГЕРБ във властта.

Борисов така и не отговори на неколкократно зададеният му въпрос, дали партия ГЕРБ би се отказала от управлението на изпадналата в толкова тежко положение страна.

Единствената партия, която Бойко Борисов изключи като възможна за сътрудничество, е “България без цензура”, заради обидите и поведението й. Лидерът на ГЕРБ заяви, че с Николай Бареков не си е говорил от години и с него категорично “не би си играл”.

Попитан каква оценка дава на кабинета “Орешарски”, след година работа, той посочи, че дори двойка не може да му пише и му слага нула.