Оставихме Дунав мост 2 само да го асфалтират, защото февруари месец нямаше как да поставяме асфалт, и съм сигурен, че са откраднали и от там. Като няма контрол, съм сигурен, че Дунав мост са го асфалтирали пет за шест. Но поне – основите са здрави. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на семинар с кметовете на партията в Пловдив.

По думите на Борисов, спирането на средства и санкциите по ОП „Околна среда” са само първата част от това, което ще идва от Брюксел. „Това не го казвам с прикрита радост, как тези ще се издънят. Спомняте си – как като дойдохме на власт, всички фондове бяха „приведени в несъответствие”, казано на граждански език – спрени”, и как беше при нас”, припомни Борисов.

Той посочи, че за шест месеца – Орешарски няма посещение, това е тотална изолация. Медиите са си техни и не обръщат внимание на детайлите. ,,Те обявиха, че на „Южен поток” правят първа копка, но не е подписан договор. Точно като АЕЦ „Белене”, три пъти първа копка, а договор няма; а няма, защото не е съгласуван с Брюксел. Брюксел не е еднозначен по този договор. И БСП не знаят какви ще бъдат условията, само се знае, че за няколко месеца, с половин милиард стана по-скъпо”, обясни председателят на ГЕРБ.

Според Борисов, ако това правителство остане след февруари – март ще паднат още от европейските програми. ,,Слава Богу, че президентът Барозу прояви човещина, добрина, както и финансовият комисар да се възстановят средствата, да можем да работим. Ако с този екип и с този потенциал карахме втори мандат, държавата щеше да изглежда по друг начин. Не знам защо си го причинихме това – да върнем Станишев и Доган на власт‘‘, обясни Бойко Борисов. Той се обърна към кметовете с думите – тези са временно, ще искат да ви купуват, да ви предлагат рушвети, няма да се подвеждате. „Държавата се руши заради тях. Аз бях наивен, казах им – „аз ще ви дам един глас, само направете правителство”. Лъжеха, че ще направят 250 000 работни места. Аз, като премиер, знам, че няма как. Викам – Орешарски може да е по-умен, да знае. А сега аз станах най-големият работодател с на Бареков митингите пред нас. По 100 – 200 души взимат заплати всеки ден да стоят пред нас и да викат”, добави още председателят на ПП ГЕРБ.