„По делото не се споменава нито думата убийство, нито Делян Пеевски. За него говорят единствено неговите охранители”, заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия Николай Хаджигенов, адвокат на арестувания и обвинен Георги Христов.Според Николай Хаджигенов в обвинението нямало нищо. „Не видях нито огнестрелно оръжие, нито взрив, нито заплаха”, заяви адвокатът. В петък четирима души бяха арестувани с обвинение, че са готвили убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски. Сред арестуваните е и Георги Христов. Той е бизнес партньор и приятел на Цветан Василев. Според агенция ПИК именно от Василев идва поръчката за убийството.

„Единствената връзка на Георги Христов е личното му познанство с Цветан Василев – приятели са и имат бизнес отношения”, заяви адвокат Хаджигенов.

Сред четиримата задържани в края на миналата седмица е и Бисер Димов – свидетел на прокуратурата.

Според публикации в медиите двама от арестуваните са се свързали с охраната на Пеевски и са им предложили 50 000 лева, за да дадат информация кога и къде се движи депутатът. Охранителите обаче решили да не се изкушават, а да издадат плана.

„Това е относително вярно, но това го твърди свидетелят на прокуратурата, този Бисер Димов”, заяви адвокат Хаджигенов. Според него обаче въпросният Бисер Димов се е обадил на охранителите и е казал: „Елате, ще изкарате едни пари”.

Адвокат Хаджигенов обаче твърди, че Бисер и неговият клиент нямат никаква връзка.

„В жалбата на охраната на Пеевски до полицията се казва само: „Прави се опит за пробиване на охраната на Пеевски”. В СРС-тата няма споменаване на убийство, покушение, бомба. Нищо няма”, заяви адвокатът.

В СРС-тата не се споменавало нито Цветан Василев, нито Георги Христов. Името му фигурирало единствено в обвинението.

„Цветан Василев, нито моят клиент не се споменава никъде по доказателството по делото. Някой е проявил не просто фантазия, а е написал научна фантастика”, заяви адвокат Хаджигенов. „Няма данни за каквото и да е нарушение. Няма доказателства и данни за нищо. Затова съдът ги пусна без мярка”.