Аз искам да управлявам България като министър-председател. Това каза Николай Бареков – лидер на „България без цензура” пред бТВ.

„Искам да имам 70-80 депутата, което е постижимо, ние ще утроим нашия резултат. Ако БСП успее да се реформира и смени това поколение и млади хора поемат там, те имат шанс да вкарат 40-50 мандата в следващия парламент и да станат нещо като по-малък, но аз ще ги приема като равностоен коалиционен партньор в едно експертно правителство, на което ще трябва обаче да приемат аз да съм министър-председател. Същата опция важи и за ГЕРБ, ако се откажат от хора като Борисов и Цветанов и приемат Закона за „Чисти ръце”, поясни Бареков.

Той разкри, че преговаря с три партии в Европарламента. „Една от тях е ЕНП, това е новина”, заяви лидерът на „България без цензура”. Той не изключи да заеме зам.-шефско място в една от тях.

„В ГЕРБ има хора, с които в настоящия момент работим добре”, посочи той. Според него партията му е длъжна да седне на една маса с БСП, ДПС и ГЕРБ „в този им отвратителен вид”, за да съставят план за предсрочни избори. Той отрече в това да има някакъв намек за задкулисие, тъй като това ще стане пред камерите на медиите и пред очите на всички

„Има един стар политик – това е господин Борисов и един нов – това съм аз. Искам на тепиха на тези избори, които идват, да излезем един срещу друг и да си премерим силите. Новото начало в политиката е Николай Бареков и старото – Бойко Борисов. Нека да си премерим силите с него, да видим кой е по-добър, кой ще извади по-добри политически тези. Има нова битка в държавата и тя е – ГЕРБ и Борисов, „България без цензура” и Бареков”, допълни още лидерът на „България без цензура”.

На въпрос на водещата дали би подкрепил правителство, на което не е министър-председател, Николай Бареков отговори: „Зависи, ако има експертно правителство, споразумеем се с някоя партия. За мен поста премиер не е самоцел. Постигнах изключително голям резултат, който никой от вас не вярваше, че ще постигна, заедно с нашите партньори.