”Атака” стана в сряда последната парламентарно представена партия, която поиска оставката на правителството на Пламен Орешарски. Лидерът Волен Сидеров бе начело на псевдопротест пред Народното събрание с искане за предсрочни избори на 20-ти юли.

Той каза, че партията е готова да подкрепи вота на недоверие срещу правителството, но първо трябвало да говор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който в момента е в САЩ. Според Сидеров Борисов бил отишъл за “инструктаж”. Лидерът на “Атака” се прочу с решението си да открие своята предизборна кампания в Москва.

Веднага след изборите Волен Сидеров се скри и изразител на неговата воля бе заместникът му Десислав Чуколов. Три дни след тежкия изборен провал Чуколов отхвърли идеята за разпускане на парламента и оставка. Тогава той каза, че ”Атака” ще продължи да си ”върши” работата в Народното събрание.

Основната работа на партията за последната година бе да крепи кворума в парламента, с което даваше възможност на БСП и ДПС да управляват.

Сега позицията на ”Атака” е, че ”за една година Орешарски не е успял да направи нищо добро за страната”.

Волен Сидеров каза още, че преди дни Пламен Орешарски е свършил нещо ”много позорно”. ”Той клекна пред един американски лобист, който дойде тука като в колониална държава и каза какво да се прави”, обясни Сидеров. Той визираше посещението на тримата американски сенатори начело с Джон Маккейн. При срещата с тях Орешарски изненадващо обяви, че България е спряла проекта ”Южен поток”.