Кирил Рашков е арестуван във връзка с разпространение на наркотици. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева. Цар Киро беше задържан при акция на полицията към 17 часа този следобед.

Андреева обясни, че Рашков се разследва за съпричастност с трима други български граждани, които са били арестувани във вторник.

На тримата са били повдигнати обвинения за държане и разпространение на амфетамини, като при ареста им по време на сделка полицията задържала и 2,7 кг амфетамини. На тримата задържани е повдигнато обвинение и за притежание на огнестрелно оръжие – пистолети и боеприпаси.

Към момента има доказателства и за производство на амфетамини, но все още няма повдигнати обвинения по тази линия, обясни още Андреева.

Утре се очаква прокуратурата да вземе решение дали и какви обвинения да бъдат повдигнати на Кирил Рашков.

На този етап няма данни тримата задържани и Рашков да имат роднинска връзка. Разследва се и дали роднини на Рашков нямат съпричастност към дейността на тримата задържани.

Все още няма официални данни за причината за операцията на спецполицаите. “Вероятно оказваме съдействие на други служби”, коментираха за Дарик от пресцентъра на полицията.