Заместник-директорът на митницата в Свиленград Георги Костадинов е арестуван при съвместна акция на ДАНС и прокуратурата.

Костадинов е задържан за 72 часа, като се очаква прокуратурата да поиска най-тежката мярка за неотклонение- задържане под стража. Най-вероятно тя ще бъде гледана тази събота – на 24 май.

Разследващите са стигнали до Георги Костадинов при досъдебно производство срещу организирана престъпна група за трансграничен трафик на наркотици. В служебния му автомобил е бил намерен около 1,5 кг наркотик – жълти и сини таблетки с лого на каптагон.

При първоначалния тест те са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. При претърсването в дома на Георги Костадинов днес са били намерени и старинни сребърни монети с общо тегло 2 кг.

Георги Костадинов е бил прихванат със специални разузнавателни средства, а случаят е поет от специализираната прокуратура.

В системата на митниците Георги Костадинов работи от 18 години. От 10 години е заместник-директор на Митница Свиленград, като на два пъти временно оглавява регионалната структура. Досието му е на образцов служител, а под негово ръководство митницата в Свиленград отчитала рекордни резултати в борбата срещу наркотрафика на граничен пункт Капитан Андреево.