На 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, забрана да шофира 14 месеца и глоба от 100 лева за каране на кола в пияно състояние бе осъден проф. Драгомир Драганов, съобщава “24 часа“.

Преподавателят в Софийския университет бе хванат да кара пиян от столичната Пътна полиция в началото на април. Лъкатушещата кола на 65-годишния историк била забелязана първо от гражданин да се движи на зигзаг по пътя край Киноцентъра в кв. “Бояна” в столицата. При проверка дрегерът отчете 2,44 промила.

Няколко дни по-късно професорът призна, че пил “100 грама водка с таратор. „Уговорката беше аз да изкарам колата и да я прибера, а през другото време да кара жена ми”, обясни Драганов. Той твърди, че бил заловен от полицията на метри от къщата си. Драгомир Драганов ще се пенсионира от 1 юли 2014 г.

Проф. Драгомир Драганов стана участник в лека катастрофа през 2012 г. Тогава преподавателят в Историческия факултет бе хванат да шофира с 1,56 промила алкохол в кръвта около 10 часа сутринта на Околовръстното шосе в София. През 2010 г. проф. Драганов също е заловен да кара с 2,1 промила. В края на миналата година пък името му бе забъркано в скандал, след като ранобудните студенти пуснаха в интернет видео с пияни преподаватели в коридорите на СУ.