Въпреки всичко България продължава да е в тежки условия, 10% безработица и 400 евро средна работна заплата не ни правят щастливи. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на конгрес на Международната транспортна федерация, предаде БГНЕС.

Димитров добави, че държавата ни се намира в политическа криза, която дава своето отражение върху обществените отношения и социалното битие на българските граждани.

Убеден съм, че ние работниците в България има какво да дадем на работниците в целия свят. В нашата страна от 130 години има силно работническо и синдикално движение. Постоянно се борим за хляба, за работното място на работниците в България. Трябва да продължим да се организираме и да бъдем по-силни, коментира президентът на КНСБ.

Той посочи солидарността като едно от основните качества на синдикатите, а за да бъдат успешни, синдикатите трябвало да се изградят мрежи на солидарност и защита.

Трябва да създадем нови връзки за солидарност в борбата за една справедлива глобализация. Трябва да се обърнем към тях и да видим общия си интерес, заключи Пламен Димитров.