Четвърти обвиняем по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ със суджуците

Вече има четвърти обвиняем по делото за няколко престъпления срещу бившия депутат от ГЕРБ със суджуците Живко Мартинов.

Днес Софийската градска прокуратура е повдигнала две обвинения на Петър Малджиев – за закана с убийство и опит за принуда.

В разгара на лятото прокуратурата съобщи за разследването срещу депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, който искал от бизнесмен тонове суджук, под предлог, че са за премиера Бойко Борисов и бил включен в списък с предприемачи, които трябва да подпомагат управляващата партия, за да нямат проблеми. След съобщаване за случая и привличането му като обвиняем за изнудване, принуда, лично укривателство и закана с убийство, Мартинов се отказа от имунитета си и напусна всички постове.

В хода на разследването срещу него, обвинения получиха шефката на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова и бившият шеф на полицията в Добрич Веселин Колев. Тя – заради това, че на 13 юли 2017 г., за да причини вреда на собственик на фирма, издала заповед за спиране на негов обект. Пострадалият бизнесмен е човекът, подал в прокуратурата сигнала срещу Живко Мартинов и е свидетел по делото срещу него. А Колев – за закани за убийство към основния свидетел по делото, искал човекът да се откаже от показанията си.

Днешният четвърти обвиняем е приятел на бившия депутат и на екс началника на полицията. От прокуратурата уточняват, че през ноември т.г. Петър Малджиев също отправил заплахи към двама свидетели по делото срещу приятелите си, а трети се опитал да принуди да оттегли показанията си. Тази „настоятелна молба“ била съпроводена със заплахи за саморазправа.

Държавното обвинение съобщава и малко биографични данни за четвъртия обвиняем. Той е собственик на два хотела в Кранево, казино в Добрич и други търговски обекти. Преди години бил шеф на "Аполо и Болкан" и бил свързан с бившите силови групировки.

Малджиев е с мярка за неотклонение „подписка“.